Proizvodimo punim kapacitetom, neće biti nestašice đubriva u Srbiji

Poslovni sistem Elixir Group tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, uz primenu svih mera zaštite zdravlje zaposlenih i sistema za rad od kuće gde god je to moguće, uspešno održava kontinuitet proizvodnje kako bi se obezbedile dovoljne količine mineralnih đubriva za prolećnu setvu.

– Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen – kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group.

U znak zahvalnosti našim herojima, koji su u otežanim okolnostima vanrednog stanja ostvarili rekordnu proizvodnju, i kao vid podrške njihovim porodicama, uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima.

Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović.

Sve članice poslovnog sistema Elixir Group, nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima i tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara – za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama.

Sa uverenjem da su ljudi najveća snaga nastavljamo redovno poslovanje, ulažući u očuvanje poslovne aktivnosti i znanje, što će biti imperativ daljeg razvoja privrede i celog društva u vremenu posle krize, kažu u Elixiru.