AlumoFluor

Elixirov AlumoFluor se pravi od aluminijum-hidroksida i silikofluorovodonične kiseline, a najviše se koristi u industriji aluminijuma kao katalizator. Osim u proizvodnji aluminijuma alumo fluorid se koristi u industriji stakla, optičkih proizvoda, kao i proizvodnji predmeta od kože.

AlumoFluor se svrstava u proizvode vrhunskog kvaliteta sa sadržajem aktivne materije od min. 96%. Njegova proizvodnja se odvija u Elixir Prahovu na površini od 2.900 m2, od kojih oko 900 m2 zauzima sam pogona a 2000 m2 različiti magacinski prostori za skladištenje sirovina i finalnog proizvoda. Proces proizvodnje je obezbeđen najsavremenijom nemačkom opremom koja odgovara svim zahtevima moderne industrijske proizvodnje.

Kapacitet proizvodnje je 5000 t godišnje sa postepenom tendencijom rasta u narednim godinama. Proizvod se pakuje u male vreće 25/1 i 50/1 i big-bag vreće 1000/1. Na izgradnji postrojenja AlumoFluora radilo se dve i po godine, a ukupna vrednost investicije iznosila je nekoliko miliona evra.

Cilj proizvodnje AlumoFluora u okviru Elixir Group je postizanje snažne penetracije na tržište proizvodom vrhunskog kvaliteta koji garantuje korisnicima efektivnu i sigurnu proizvodnju uz poštovanje svih environmentalnih standarda.