Elixir Zorka obeležila 80 godina tradicije

Elixir Zorka je tradicionalno početkom februara upriličila manifestaciju za svoje poslovne saradnike, koja je ove godine imala poseban značaj. U prisustvu brojnih zvanica, više od 450 ključnih kupaca iz Srbije i inostranstva, Elixir Zorka je obeležila i proslavila ’80 godina tradicije’.

Još jednom, poslovni sistem Elixir Group, pokazao se kao pravi domaćin i upriličio bogat i zanimljiv program.

Proslava jubileja, 80 godina tradicije, obuhvatila je podsećanje na nekadašnju hemijsku industriju Zorka, koja je zvanično počela sa radom tačno pre 80 godina, na Mitrovdan, 8. novembra 1938. godine.

Ovom prilikom, mogle su se čuti brojne zanimljivosti vezane za osnivanje i samo funkcionisanje nekadašnje Zorke. Pa tako je mnoge iznenadila činjenica da je nekada najmodernije i najveće postrojenje u Jugoistočnoj Evropi dobilo ime po Zorki Karađorđević, supruzi kralja Petra I Karađorđevića i najstarijoj ćerki crnogorskog knjaza i potonjeg kralja Nikole Petrovića.

Kupcima i poslovnim saradnicima, sa kojima je bila veoma uspešna saradnja u 2017. godini, su uručena priznanja i zlatne plakete. Bile su tu i nagrade za distributera godine i kupca godine. Zlatne plakete dodeljivali su direktor regionalne prodaje Dejan Vidović i direktor nacionalne prodaje, Rastislav Roška.

Posebno priznanje za dugogodišnju uspešnu saradnju i neprocenjiv doprinos razvoju kompanije i brenda „Elixir Zorka“, uručeno je tehnologu Milanu Đurđeviću, koji je radio u oba pogona, i nekadašnjoj hemijskoj industriji Zorka i sada u Elixir Zorki. G. Đurđević se kratko obratio prisutnima naglasivši da mu je veliko zadovoljstvo što je nekadašnja Zorka pokrenula proizvodne trake i ponovno dostigla neverovatan uspeh u proizvodnji i plasmanu.

Prisutnima se obratio i potpredsednik poslovnog sistema Elixir Group, Nebojša Mićić zahvalivši se svima na neprikosnovenom značaju u ponovnom pokretanju proizvodnje i svima koji su ukazali poverenje domaćoj fabrici. G. Mićić je istakao regionalnu ekspanziju, proširenje plasmana i povećanje izvoza proizvoda Elixir Zorka.

Obraćanje koje je nadahnulo mnoge zvanice, je govor gđa Ruže Popović, predsednice fonda ’Humano srce Šapca’. Gđa Popović, pre svega se zahvalila svim prisutnima, koji su u okviru prošlogodišnje manifestacije Elixir Zorka, donirali sredstva sa kojima je omogućeno podizanje nove kuće porodici Pavlović, koja je usled jake oluje, ostala bez doma. Ruža Popović istakla je da ’niko ne sme biti zaboravljen’ i da kroz godine rada fonda, okuplja ljude sličnog uverenja, gde se pritom broj ljudi koji pomažu iz godine u godinu povećava.

Usledila je nagradna igra ’tombola’, gde je domaćin podelio brojne nagrade, pa su tako neki otišli kući sa televizorom, lap-top-om, tabletom i mnogim drugim vrednim nagradama. Brojeve tombole je izvlačila a ujedno i zabavljala sve goste pesmom, mlada zvezda Rada Manojlović.