Elixir Group pomaže narodne kuhinje na Kosovu

Elixir Group iz Šapca u saradnji sa organizacijom „Majka devet Jugovića“  koja deluje u okviru Eparhije Raško Prizrenske tradicionalno pomaže narodne kuhinje na Kosovu. Svakodnevno pomažemo više od 3000 najsiromašnijih u Kosovskom Pomoravlju i enklavama.

Elixir Group je kao pomoć obezbedila  20 tona mineralnog đubriva za proizvodnju povrća i žitarica, koje se upotrebe u radu narodnih kuhinja.  Pored žitarica i povrća za potrebe kuhinje, proizvodi se i hrana za farme koza, ovaca i ostale stoke, koja se takođe koristi u narodnim kuhinjama.

NVO „Majka devet Jugovića“ nastoji da na ovaj inovativan način, kroz proizvodnju hrane, izgradi sitem koji će omogućiti samoodrživost narodnih kuhinja, kako bi se ovaj važan projekat nastavio. Na ovaj način se od povrća proizvede sva neophodna hrana za godinu dana, dok su i dalje potrebne donacije u brašnu, začinima, ulju, mesu i mesnim proizvodima, kao i sredstva za električnu energiju, održavanje vozila i prevoz hrane, budući da se ona distribuira na šest lokacija na teritoriji Kosova.

Elixir Group je posvećen  društveno odgovornom poslovanju i kroz brojne donacije podržava zdravstvene, obrazovne, kulturne, ekološke i ostale projekte od značaja za zajednicu.  Posebnu pažnju posvećuje regionima u kojima posluju članice Grupe, Negotinska krajina i Šabac, ali i stalnoj podršci organizacijama poput NVO Majka devet Jugovića i Humano srce Šapca.

„Veoma nam je drago što možemo da pomognemo organizacijama koje se već bave humanitarnim radom na izvanredan način i već imaju brojne korisnike, kao što je NVO Majka devet Jugovića ili Humano srce Šapca. Svojim dosadašnjim posvećenim i profesionalnim radom garantuju nam da će se naša pomoć umnožiti na najbolji mogući način, čime se rešavaju životni problemi velikog broja ljudi kojima je ta pomoć potrebna”, kaže Zorica Popović, direktorka Elixir Group.